100% Svensk kvalitet

Skånska stearinljusfabriken ligger strax söder om Hallandsåsen i Nordvästra Skåne i en liten by som heter Ängeltofta.
Här tillverkas endast 100% stearinljus traditionsenligt sedan 1951. Skånska Stearinljusfabriken är kunglig hovleverantör och en av Sveriges ledande stearinljusleverantör till Sveriges kyrkor och församlingar.

Idag när multinationella jättar slåss om att massproducera ljus, är vi stolta över att vara det enda svenskägda familjeföretaget som levererar ett komplett sortiment av bl.a kyrkljus av 100% stearin. Vilket har förvånat många - inte att vi är stolta - men att vi är det enda. Detta ger våra kunder ett försprång som andra inte har. En mera noggrann arbetsprocess samt en unik möjlighet att snabbt och flexibelt ställa om för att tillmötesgå ditt önskemål på ljus och tillbehör. Samt att vi som både tillverkare och säljare kan förmedla ett kunnande som ingen annan har. Sedan många år tillbaks är vi kunglig hovleverantör och levererar till många av Sveriges kyrkor & domkyrkor, exklusiva restauranger och välsorterade presentbutiker. Kanske beror det på vår höga kvalité och att vi använder bästa tänkbara råvara, elller beror det på att vi lyckats behålla det lilla flexibla företagets charm.

Varmt välkommen till svensk tradition av stearinljustillverkning när den är som bäst. Glöm inte att besöka vår mysiga fabriksbutik i 2 våningar om du har vägarna förbi.

Hälsningar familjen Wallin